Snabb och smakrik cannelloni fylld med smörstekt fänkål och spenat.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g rödingfilé med skinn
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Cannelloni

200 g färska lasagneplattor
1 fänkål
150 g bladspenat påse
1 msk olivolja
0,5 tsk salt
50 g parmesanost
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk

Garnering

8 citronklyftor
1 pkt salladsskott
1 pkt parmesanost eventuellt

1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort roten från fänkålen och skiva den tunt. Fräs den mjuk i olivolja ca 2 min. Blanda ner spenaten och smaka av med salt. Låt fräset svalna.
2. Skär lasagneplattorna i ca 10 x 10 cm stora bitar. Fördela fänkålsfräset i mitten på varje platta och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
3. Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche och mjölk. Häll creme fraicheblandningen över rullarna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
4. Salta och peppra rödingen under tiden. Stek den med skinn- sidan nedåt i olivolja ca 2 min. Vänd fisken och stek ytterligare 1/2–1 minut.
5. Servera rödingen med cannelloni, citronklyftor och salladsskott. Strö gärna över lite extra parmesanost.