55555

Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom är snabblagad lyxmat. Den gräddstuvade svartkålen är även god att servera till kött och kyckling.

För 2 personer:

Ingredienser

1 rödingfilé, med skinn, MSC– märkt (350 g)
2 krm salt, + 0,5 tsk
200 g kantareller
0,25 kruka gräslök
1 + 1 msk smör
1 krm svartpeppar, nymald
50 g forellrom

Kål:

150 g svartkål
1 schalottenlök
50 g parmesanost
1 msk smör
1 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter

Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom – gör så här:

  1. Kål: Grovstrimla kålen. Skala och skiva löken. Finriv osten. Fräs kål och lök i smör
    ca 3 min. Häll på grädde och låt puttra ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Rör i osten.
  2. Rensa kantarellerna. Strimla gräslöken. Stek kantarellerna i 1 msk smör på hög värme tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Blanda i gräslöken.
  3. Skär rödingfilén i 2 bitar. Stek den i 1 msk smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg upp kålen på tallrikar och lägg på fisken. Toppa med kantareller och forellrom och servera.