Stekt röding med gräddstuvad svartkål, kantareller och forellrom
Ingredienser
- 1 rödingfilé - med skinn, MSC– märkt (350 g)
- 2 krm salt - + 0,5 tsk
- 200 g kantareller
- 0,25 kruka gräslök
- 1 msk smör - + 1 msk
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 50 g forellrom
Kål
- 150 g svartkål
- 1 schalottenlök
- 50 g parmesan
- 1 msk smör
- 1 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Kål: Grovstrimla kålen. Skala och skiva löken. Finriv osten. Fräs kål och lök i smör ca 3 min. Häll på grädde och låt puttra ca 2 min. Krydda med salt och peppar. Rör i osten.
-
Rensa kantarellerna. Strimla gräslöken. Stek kantarellerna i 1 msk smör på hög värme tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Blanda i gräslöken.
-
Skär rödingfilén i 2 bitar. Stek den i 1 msk smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Lägg upp kålen på tallrikar och lägg på fisken. Toppa med kantareller och forellrom och servera.