Stekt röding med citrussalsa

Det går bra att servera annan slags fisk än röding till citrussalsan. T ex bitar av lax- eller regnbågsfilé passar också. Tänk bara på att stektiden blir annorlunda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 700 g rödingfilé - med skinnet kvar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör - till stekning

Citrussalsa

  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 2 tsk råsocker
  • 2 krm salt
  • 0,5 spansk peppar (chili) - finhackad, färsk

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • sockerbönor - kokta

Gör så här

  1. Citrussalsa: Skär bort skalet från apelsinen och citronen och skär ut hinnfria klyftor. Blanda dem i en skål med socker, salt och peppar. Låt stå svalt.

  2. Filéa fiskarna om det inte redan är gjort och ta bort alla ben. Strö salt på köttsidan och stek filéerna i smör på medelgod värme ca 5 minuter på varje sida beroende på tjockleken.

  3. Servera fisken varm med nykokt potatis, lättkokta bönor och kall citrussalsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!