Stekt ris med kräftstjärtar och mango

Variera med andra skaldjur eller stekt eller grillad kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vildrisblandning
  • 250 g broccoli
  • 125 g minimajs
  • 1 röd paprika
  • 1 mango - (250 g)
  • 2 msk smör
  • 1 burk kräftstjärtar - i lake (360 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka vildrisblandningen enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i små buketter, skär stjälken i skivor. Halvera minimajsen på längden, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär bort skalet på mangon, skär loss fruktköttet på båda sidor om den platta kärnan. Skär frukten i bitar.

  2. Lägg broccolin och majsen att ångkoka på riset när ca 5 min av koktiden återstår. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs paprikan så att den mjuknar och får lite färg. Tillsätt riset med grönsakerna och stek under omrörning på hög värme ca 2 min. Salta och peppra.

  3. Tillsätt kräftstjärtar och vänd runt riset. Lägg i mango strax före servering. Servera med sweet chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!