00000

Variera med andra skaldjur eller stekt eller grillad kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl vildrisblandning
250 g broccoli
125 g minimajs
1 röd paprika
1 mango, (250 g)
2 msk smör
1 burk kräftstjärtar, i lake (360 g)
0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

sweet chilisås

1. Koka vildrisblandningen enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i små buketter, skär stjälken i skivor. Halvera minimajsen på längden, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär bort skalet på mangon, skär loss fruktköttet på båda sidor om den platta kärnan. Skär frukten i bitar.
2. Lägg broccolin och majsen att ångkoka på riset när ca 5 min av koktiden återstår. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs paprikan så att den mjuknar och får lite färg. Tillsätt riset med grönsakerna och stek under omrörning på hög värme ca 2 min. Salta och peppra.
3. Tillsätt kräftstjärtar och vänd runt riset. Lägg i mango strax före servering. Servera med sweet chilisås.