55555

Stekt ris med karré och ägg är godast nystekt när äggen fortfarande är lite krämiga.

För 2 personer:

Ingredienser

200 g fläskkarré, stekt
5 dl ris, kokt
50 g sockerärter
1 bit purjolök, ca 10 cm
50 g haricots verts
1 msk rapsolja
2 ägg
50 g spenat, färsk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

sweet chilisås

15 minuter

Stekt ris med karré och ägg – gör så här:

  1. Strimla karrén. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skiva purjolöken.
  2. Stek köttet i 1 msk olja i en het stekpanna så att det får fin färg.
  3. Tillsätt sockerärter, purjolök och bönor och stek under omrörning ca 2 min. Blanda i riset och stek ytterligare ca 3 min. Knäck i äggen och stek under omrörning tills de har stelnat. Blanda i spenat och krydda med salt och peppar.
  4. Servera det nystekta riset med sweet chilisås.
Fler recept med: Fläskkött, Kött