Stekt ris med karré och ägg

Stekt ris med karré och ägg är godast nystekt när äggen fortfarande är lite krämiga.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g fläskkarré - stekt
  • 5 dl ris - kokt
  • 50 g sockerärter
  • 1 bit purjolök - ca 10 cm
  • 50 g haricots verts
  • 1 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • 50 g spenat - färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Strimla karrén. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skiva purjolöken.

  2. Stek köttet i 1 msk olja i en het stekpanna så att det får fin färg.

  3. Tillsätt sockerärter, purjolök och bönor och stek under omrörning ca 2 min. Blanda i riset och stek ytterligare ca 3 min. Knäck i äggen och stek under omrörning tills de har stelnat. Blanda i spenat och krydda med salt och peppar.

  4. Servera det nystekta riset med sweet chilisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!