Stekt ris med grönsaker, ingefära och räkor – khod pad

Servera gärna med heta chiliflingor, sweet chilisås och hackade jordnötter.
Frederik Zäll

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 1 kg räkor med skal
  • 3 morötter
  • 1 bit ingefära - (ca 3 cm)
  • 2 rödlökar
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk fisksås
  • 3 ägg
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala räkor, morötter och ingefära. Skär morötterna i små tärningar och riv ingefäran fint. Skala och skiva rödlöken.

  3. Stek morotstärningarna i olja i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt lök och ingefära. Låt fräsa ytterligare ca 2 min. Rör i riset.

  4. Häll på ostronsås och fisksås och blanda runt. Knäck i äggen. Rör runt så att äggen stelnar. Krydda med peppar. Vänd i räkorna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!