00000

En snabb och lättlagad rätt som kännns lite lyxig tack vare den goda renfilén.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g renfilé
12 schalottenlökar
2 päron små
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

sky

1 dl rödvin
1 dl vatten
0,5 tsk strösocker
1 tsk viltfond på flaska
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
2 tsk smör

potatis

7 potatisar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm paprikapulver
4 msk matlagningsgrädde

Garnering

4 bladpersilja kvistar

1. Potatis: Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna med mandolin. Stek skivorna i oljan i en stor stekpanna ca 5 min, vänd potatisskivorna då och då. Krydda med salt och paprikapulver.
2. Ringla över grädden och efterstek under lock 8–10 min eller tills potatisen är mjuk. Håll potatisen varm under folie.
3. Kött: Ta fram köttet ca 20 min innan det ska stekas så att det hinner bli rumsvarmt.
4. Skala löken. Skala och skär päronen i klyftor. Stek löken och päronen i smöret under omrörning ca 5 min.
Ta upp päronen och lägg på ett fat. Låt löken steka vidare med köttet.
3. Salta, peppra och bryn köttet runt om i det smör som finns kvar i pannan. Efterstek under lock på svag värme, vänd det någon gång. Ta upp filén efter ca 3 min, då är köttet rött inuti, efter 5–8 min om