Stekt regnbågslax med rosmarin och äpple

Regnbågslaxen är genomstekt när köttet lätt släpper från benen. Kontrollera med en gaffel vid ryggbenet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 regnbågslax - en lax är ca 200g
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 äpple
  • 3 rosmarin - kvistar
  • 4 salladslökar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk smör

Tillbehör

  • 400 g färskpotatis
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Börja med att skrubba och dela potatisen. Lägg dem med snittsidan upp på en plåt. Strö över flingsalt. Baka potatisen mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skölj och torka fisken med hushållspapper. Klipp bort fenorna. Salta och peppra runt om. Kärna ur äpplet och skär i skivor. Lägg en kvist rosmarin i varje fisk tillsammans med två skivor äpple och en salladslök. Tryck ihop fiskarna och vänd dem i mjöl. Klappa bort överflödigt mjöl.

  3. Repa den sista kvisten rosmarin och strimla de återstående salladslökarna. Stek fisken i smör tillsammans med resterande äppelskivor, rosmarin och salladslök. Stek fisken ca 5 min per sida.

  4. Servera med potatis, äppelfräset och en klick gräddfil

Ca 437 kcal/portion varav ca 16 g fett, 47g kolhydrater, 25 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!