Stekt kycklinglever på bröd

Den marinerade och stekta kycklinglevern serveras på bröd men det går lika bra att servera med t ex potatis eller ris för den som vill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kycklinglever
  • 1 gul lök - finhackad
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 1 spansk peppar (chili) - finhackad, färsk
  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tomater - tärnade

Tillbehör

  • 8 brödskivor - stekta eller grillade t ex ciabattabröd

Gör så här

  1. Skär kycklinglevern i något mindre bitar. Lägg dem i en skål med lök, vitlök, pepparfrukt och ingefära. Blanda om, låt marinera minst 20 minuter.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek leverblandningen på medelgod värme ca 5 minuter. Salta och blanda ner tomat. Låt steka ytterligare ca 1 minut.

  3. Fördela på stekta eller grillade brödskivor och servera dem varma tillsammans med en grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!