Stekt kyckling med vitkål, tryffel och pumpacrème

Färsk perigoudtryffel säljs i små burkar i delikatessbutiker och saluhallar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - gärna från Bosarp (ca 550 g)
  • 3 msk smör - (1 msk + 1 msk + 1 msk)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk kycklingfond - koncentrerad
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 50 g smör
  • 1 msk perigoudtryffel - hackad färsk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g vitkål

Pumpacrème

  • 800 g butternutpumpa
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt

Garnering

  • persilja - hackad

Gör så här

  1. Pumpacrème: Sätt ugnen på 150°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills pumpan är genommjuk. Mixa pumpan med mixerstav och tillsätt creme fraiche. Smaka av med salt.

  2. Bryn kycklingfiléerna i 1 msk smör ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 30 min.

  3. Skala och skiva löken. Fräs den i 1 msk smör i stekpannan efter kycklingen. Häll på vatten och fond och koka till 3 dl återstår. Sila skyn. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i skyn. Låt koka upp och vispa i smöret. Smaksätt med tryffel, salt och peppar.

  4. Strimla vitkålen, gärna på mandolin eller med osthyvel. Fräs kålen i 1 msk smör tills den börjar mjukna. Blanda ner kålen i såsen.

  5. Skär kycklingen mitt itu och lägg upp på tallrikar. Häll över såsen och lägg pumpacrème vid sidan om. Garnera med persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!