Stekt kotlett med grönsaker och hoisinsås

Recept på stekt kotlett med grönsaker och hoisinsås. Skär rent kotletten till medaljonger. Det blir magra och fina köttbitar. Hoisinsås kan man köpa färdig men denna är betydligt godare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 paprika - gul
  • 2 rödbetor
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g rucola
  • 2 fläskkotletter
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Hoisinsås

  • 0,5 dl ketjap manis - söt soja
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära - riven färsk

Gör så här

  1. Finstrimla morötter, paprika och rödbeta. Koka upp vatten och salt i två kastruller. Lägg ner strimlad morot och rödbeta att koka var för sig 1/2 minut (annars blir allt rött). Låt rinna av.

  2. Blanda paprikan med de rivna kokta rotfrukterna och rucolan eller salladen.

  3. Skär bort ben och den feta randen på kotletten så att endast kotlettmedaljongen återstår. Stek dem 3 minuter per sida i smör. Salta och peppra. Lägg grönsakerna ovanpå kotletterna.

  4. Blanda samman såsen och droppa över. Servera med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!