Stekt kassler med vitlöksost och örtgrönsaker

Servera rätten genast eftersom färsk sallad blandas med varma grönsaker. Får rätten stå och vänta kan salladen slakna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 potatis
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 paprika - röd
  • 2 tsk örtkryddor - blandade torkade
  • 400 g kassler
  • 40 g rucola - eller annan sallad
  • 100 g vitlöksost - t ex Boursin

Tillbehör

  • örter - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i bitar. Lägg ut alla rotfrukter på en ugnsplåt. Droppa över lite olja och salta. Stek mitt i ugnen 20 min.

  2. Skär paprikan i bitar. Strö ut dem och örtkryddorna på grönsakerna. Stek i ytterligare 10 min.

  3. Skär kasslern i ca 1 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i grillpanna.

  4. Blanda grönsakerna med sallad. Lägg på klickar av ost på kasslerskivorna. Toppa med färska örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!