Stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett

Recept på stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett. Tre sorters kål samsas i denna goda sallad, som toppas med knapriga nötter. Serveras varm.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 300 g brysselkål
  • 200 g vitkål
  • 200 g rödkål
  • 150 g valnötter
  • 2 msk olivolja - + 1/2 dl
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och halvera dem. Skär vitkål och rödkål i 2 x 2 cm stora bitar.

  2. Stek kål och nötter i 2 msk olja ca 5 min, tills kålen mjuknat något men ändå har tuggmotstånd.

  3. Häll på vinägern och 1/2 dl olja och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med flingsalt och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!