Stekt inlagd strömming med lingon och enbär

Lagen får en sötsyrlig smak av lingon och enbär. Inläggningen håller upp till 5 dagar i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 strömmingsflundror
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 dl ströbröd - eller rågmjöl
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 - 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl lingon
  • 5 enbär
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Lägg ut 10 av flundrorna på en skärbräda. Bre senap på flundrorna och strö över dill.

  2. Lägg vetemjölet på en tallrik och ströbröd eller rågmjöl på en annan tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ihop strömmingarna två och två och vänd dem i vetemjöl, ägg och ströbröd eller rågmjöl. Stek flundrorna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.

  3. Låt flundrorna kallna. Blanda ättika och socker i en skål. Häll i vattnet. Lägg i lingon, enbär och lagerblad. Lägg strömmingen i en form och häll på lagen. Låt stå ca 1 dygn i kylen före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!