Stekt inlagd strömming
Är strömmingen stor kan den vikas på mitten före stekning i stället för läggas ihop två och två. En härlig midsommarlunch.
Ingredienser
- 2 kg strömming - (eller 1,2 kilo strömmingsfilé)
- 190 g dillkaviar - (1 tub)
- 1,5 dl ströbröd
- 2 tsk salt
- 50 g smör
Lag
- 3 rödlökar
- 6 dl vatten
- 3 dl inläggningsättika
- 2 tsk kryddpeppar - grovt krossad
Gör så här
-
Rensa strömmingen om hel används. Lägg ihop dem två och två med kaviar emellan. Vänd i ströbröd blandat med salt.
-
Skala och skiva löken. Rör ihop vatten och ättika. Tillsätt lök och kryddpeppar.
-
Stek strömmingen i omgångar i smöret ca 2 min per sida. Lägg den nystekta strömmingen i lagen.
-
Låt stå i kylskåpet ca 1 dygn före servering.