Stekt hjortryggbiff med äppel- och kronärtskocksfräs och äppelsky

Se till att köttet är rumstempererat innan du steker, då får du ett saftigt och gott kött som inte släpper så mycket köttsaft.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g ryggbiff - av hjort
  • 2 äpplen
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (390 g)
  • 0,5 gul lök
  • 4 msk smör
  • 1 krm salt - + 1 tsk
  • 3 krm svartpeppar - nymald

Äppelsky

  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond - koncentrerad
  • 3 msk muscovadosocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse
  • 1 krm salt

garnering

  • 0,5 äpple

Tillbehör

  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena. Spara skal och kärnhus till skyn. Skär dem och de avrunna kronärtskockshjärtana i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka löken.

  2. Stek äpple, kronärtskockshjärtan och lök i 2 msk smör tills det fått färg och blivit mjukt. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Ställ åt sidan så länge.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!