Stekt gösfilé med regnbågsrom

Den stekta gösfilén paneras i mjöl blandat med gräslök. Stek den inte i för het panna, då kan gräslöken bli lite bränd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g gösfilé - skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 dl gräslök - finhackad 1/2+1/2 dl
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 knippa salladslök
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • 100 g laxrom - eller regnbågsrom
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt. 2.Blanda salt, peppar, mjöl och 1/2 dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i smör i stekpannan ca 2 minuter per sida beroende på fiskens tjocklek. Häll i mjölk blandat med salt. Låt puttra 1-2 minuter. Strö på resten av gräslöken.

  2. Koka salladslöken ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, lägg i en smörklick.

  3. Servera gräslöksfisken med laxrom, citronklyftor, smörslungad salladslök och färskpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!