30 minuter + 20 minuter för fisken att snabbrimma
Stekt gösfilé med klassiska lutfisktillbehör – gör så här:
- Blanda socker och salt. Gnid in fisken med blandningen och låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
- Strimla fläsket. Stek det knaprigt i en stekpanna. Krydda med kryddpeppar.
- Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt fräsa ca 30 sekunder. Späd med grädde, mjölk och vin. Låt såsen koka ca 5 min. Krydda med salt och cayennepeppar.
- Ärter: Koka sockerärter och gröna ärter i lättsaltat vatten ca 2 min.
- Torka av fisken med hushållspapper. Stek filéerna i smör ca 3 min på varje sida. Strö över fläsket och servera fisken med sås, ärter och potatis. Garnera med ärtskott.
Tips! Kryddpepparälskaren vill kanske ha lite extra krossad kryddpeppar på sin portion.