35 minuter
Stekt fläsk med rotmos – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg ut fläskskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 20 min, tills fläsket fått färg och blivit lite knaprigt. Vänd gärna skivorna efter halva tiden så blir de jämnare stekta. Spara fettet till moset.
- Rotmos: Skala och skär kålrot och rotselleri i ca 2 cm stora bitar. Skala och halvera potatisen. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten under lock tills de mjuknat, ca 15 min. Häll inte bort allt kokvatten utan spara en del. Mosa rotfrukterna med en stöt och tillsätt 1 dl kokvatten, smält fett från fläsket och 1 tsk salt. Vispa upp moset så att det blir lite luftigt.
- Servera med knaperstekt fläsk, lingonsylt och sallad.
Recept av Charlotte Jenkinson