00000

Squashfjällen är mest en lek för ögat, som gör fisken lite roligare för barnen. Den färdiga tomatsåsen kryddas upp och hälls runt omkring. Allt lagas sedan i ugnen. Lätt och enkelt.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g torskfiléer
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk basilika
0,5 squash, i tunna skivor
1 tsk olivolja

Gazpacho

0,5 squash, liten
1 kelda tomat- & paprikasås
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar

Till garnering

bladpersilja

Till servering

kokt potatis

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö på basilika.
Lägg squashskivorna som taktegel ovanpå fisken.
Pensla med olivolja.
3. Skär squashen i små bitar och blanda den med Keldasåsen. Pressa ner en vitlöksklyfta, tillsätt vinäger, salt och peppar.
Häll tomatblandningen runt fisken och ställ in i ugnen ca 25 minuter.
4. Garnera med bladpersilja och servera med kokt potatis.

Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter