Stekt fisk med squashfjäll och het gazpacho

Squashfjällen är mest en lek för ögat, som gör fisken lite roligare för barnen. Den färdiga tomatsåsen kryddas upp och hälls runt omkring. Allt lagas sedan i ugnen. Lätt och enkelt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g torskfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 squash - i tunna skivor
  • 1 tsk olivolja

Gazpacho

  • 0,5 squash - liten
  • 1 kelda tomat- & paprikasås
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Till garnering

  • bladpersilja

Till servering

  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö på basilika. Lägg squashskivorna som taktegel ovanpå fisken. Pensla med olivolja.

  3. Skär squashen i små bitar och blanda den med Keldasåsen. Pressa ner en vitlöksklyfta, tillsätt vinäger, salt och peppar. Häll tomatblandningen runt fisken och ställ in i ugnen ca 25 minuter.

  4. Garnera med bladpersilja och servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!