Stekt fisk med squash och gremolata

Välj fiskfilé och squash av ungefär samma storlek. Gremolata är ett strössel av rivet citronskal, persilja och vitlök. Servera gärna brynt citronsmör till fisken, men det är inte nödvändigt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 makrillfiléer - stora
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - mald
  • 1 stor squash - stor
  • 3 tomater
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör

Gremolata

  • 1 msk citronskal - rivet
  • 1 tsk vitlök - finhackad
  • 3 msk persilja - finhackad slätbladig

Brynt citronsmör

  • 25 g smör
  • 2 tsk citronsaft - pressad
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • färskpotatis - kokt, eller ris

Gör så här

  1. Vispa upp ägget på en tallrik. Blanda ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Doppa makrillen först i ägget och sedan i ströbrödet.

  2. Skär squashen på längden. Skiva tomaterna. Blanda samman gremolatan.

  3. Pensla squashskivorna med olja. Stek eller grilla dem till fin färg. Salta med 2 krm och lägg upp dem på tallrik. Stek eller grilla tomatskivorna hastigt och lägg upp dem på squashen.

  4. Stek eller grilla makrillen ca 4 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg upp den på tomatskivorna och strö över gremolatan.

  5. Brynt citronsmör: Smält smöret, låt det bli lättbrynt. Tillsätt citronsaft och salt.

  6. Servera fisken med kokt färskpotatis eller ris, droppa över citronsmöret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!