00000

Riven rödbeta ger risotton den röda färgen. Den ska vara kraftigt röd. Det italienska arborioriset har stora risgryn som kan ta upp mycket vätska och gör rätten krämig.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g torskfilé välj fisk som är MSC- och KRAV-märkt
1 ägg
0,5 tsk salt
1 krm peppar
2 msk sesamfrö
0,5 msk smör

Rödbetsrisotto

150 g arborioris
5 dl grönsaksbuljong eller fiskbuljong
1 rödbeta riven, färsk
0,5 tsk salt

Till servering

kokt broccoli, citronklyftor, ev riven pepparrot.

1. Skär fisken i bitar. Vispa upp ägget, blanda det med salt och peppar. Doppa fisken först i ägget och sedan i sesamfrö. Låt fisken vila lite.
2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp hälften av buljongen med riset och rödbetan som får koka in under omrörning. Späd med resten av buljongen, riset behöver koka ca 18 minuter. Stek fisken 4-6 min per sida.
3. Servera fisken med den röda risotton, kokt broccoli, citron och eventuellt riven pepparrot.