Stekt fisk med sesamfrö och rödbetsrisotto

Riven rödbeta ger risotton den röda färgen. Den ska vara kraftigt röd. Det italienska arborioriset har stora risgryn som kan ta upp mycket vätska och gör rätten krämig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g torskfilé - välj fisk som är MSC- och KRAV-märkt
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk sesamfrö
  • 0,5 msk smör

Rödbetsrisotto

  • 150 g arborioris
  • 5 dl grönsaksbuljong - eller fiskbuljong
  • 1 rödbeta - riven, färsk
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • broccoli - kokt
  • citronklyftor
  • ev pepparrot - riven

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Vispa upp ägget, blanda det med salt och peppar. Doppa fisken först i ägget och sedan i sesamfrö. Låt fisken vila lite.

  2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp hälften av buljongen med riset och rödbetan som får koka in under omrörning. Späd med resten av buljongen, riset behöver koka ca 18 minuter. Stek fisken 4-6 min per sida.

  3. Servera fisken med den röda risotton, kokt broccoli, citron och eventuellt riven pepparrot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!