Stekt fisk med ansjovisröra

Stekt fisk med ansjovisröra är salt och gott. Dubbelpanerad fisk tar lite tid att göra men är väl värd besväret!  Servera med nyttiga spenatblad.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - t ex sej
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör - + 1 msk

Tillbehör

  • 500 g potatis
  • 150 g spenat - färsk
  • 2,5 dl kesella - (10 g)
  • 1 burk anjovisfilé - liten (55 g)
  • 1 rödlök - liten
  • salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär fiskfiléerna i jämntjocka bitar. Krydda dem runt om med 1 tsk salt. Vänd dem i mjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och vänd dem sist i ströbröd. Stek bitarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida, beroende på fiskens tjocklek.

  2. Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka 1/2 lök. Blanda ansjovis, lök och kesella.

  3. Stek potatisen i 1 msk smör ca 2 min. Blanda ner spenat och krydda med 2 krm salt. Skala och strimla 1/2 rödlök och strö över den.

  4. Servera fisken med potatis- och spenatblandning och en klick ansjovisröra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!