00000

Stekt fisk med ansjovisröra är salt och gott. Dubbelpanerad fisk tar lite tid att göra men är väl värd besväret!  Servera med nyttiga spenatblad.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g fiskfilé, t ex sej
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2 msk smör, + 1 msk

Tillbehör:

500 g potatis
150 g spenat, färsk
2,5 dl kesella, (10 g)
1 burk ansjovisfilé, liten (55 g)
1 rödlök, liten
salt

25 minuter

Stekt fisk med ansjovis – gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär fiskfiléerna i jämntjocka bitar. Krydda dem runt om med 1 tsk salt. Vänd dem i mjöl, doppa dem därefter i uppvispat ägg och vänd dem sist i ströbröd. Stek bitarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida, beroende på fiskens tjocklek.
  2. Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka 1/2 lök. Blanda ansjovis, lök och kesella.
  3. Stek potatisen i 1 msk smör ca 2 min. Blanda ner spenat och krydda med 2 krm salt. Skala och strimla 1/2 rödlök och strö över den.
  4. Servera fisken med potatis- och spenatblandning och en klick ansjovisröra.