Stekt feta med sesamfrön

Recept på stekt feta med sesamfrön. Stekt feta är en utmärkt förrätt. Skär den gärna i skivor eller i små tärningar.

Ingredienser

  • 300 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 äggvitor
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk olivolja

Tillbehör

  • honung

Garnering

  • kvistar timjan

Gör så här

  1. Lägg mjölet i en djup tallrik. Vispa upp äggvitorna i en annan djup tallrik och lägg sesamfröna i en tredje.

  2. Vänd osten först i mjöl, sedan i äggvita och sist i sesamfrön.

  3. Stek osten i olja ca 2 min på varje sida, tills den fått gyllenbrun färg. Servera nystekt med honung och timjan.

Recept av Maro Papadopoulou

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!