55555

Redaktionen njöt av knaperstekt falukorv med het pepparrotssås vid provlagningen. Varför äter vi inte detta oftare?

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g falukorv, (18 % fett)
0,5 msk smör

Sås

1 pepparrot, bit färsk (ca 6 cm)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk senap
0,5 tsk salt

Tillbehör

600 g potatis
2 msk pepparrot, finriven
250 g gröna ärter

Stekt falukorv med pepparrotssås – gör så här:

  1. Pepparrotssås: Skala och finriv pepparroten. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Fräs under omrörning 1 minut.
  2. Späd med mjölken, lite i taget, under vispning. Låt koka ca 3 min. Smaka av med 2 msk pepparrot, senap och salt.
  3. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning.
  4. Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter.