Stekt aborre med brynt anjovissmör och picklad lök

Perfekt kombination av sött och syrligt till den smörstekta fisken.

30 min

1. Lök: Skala och skiva schalottenlök och rödlök tunt, gärna på mandolin. Koka upp vatten, socker, ättika, salt och lagerblad så att sockret löses upp. Låt lagen kallna. Häll den över löken och låt stå i rumstemperatur till servering.

2. Smör: Bryn smöret och låt det kallna. Vispa smöret riktigt luftigt med elvisp. Tillsätt ansjovisspad och gräslök. Låt smöret stå i rumstemperatur fram till servering.

3. Byxad abborre: Skär ett snitt på vardera sidan om småbenen och dra bort dem. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med mjöl, salt och peppar.

4. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera den nystekta fisken med smör, picklad lök, potatis och sparris. Garnera med gräslök.

Recept från