Stekt abborrfilé med ansjoviskräm och potatis

Här kan du servera vilken fiskfilé som helst. Abborre är dock en mycket god sommarfisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk smör - eller margarin

Ansjoviskräm

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk anjovis - hackad
  • 2 tsk anjovisspad
  • 2 msk gräslök - hackad

Tillbehör

  • 1 kg potatis - färsk
  • 1 knippa rädisor
  • 100 g sockerärter
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 1 krm svart peppar

Gör så här

  1. Blanda samman ansjoviskrämen och ställ kallt. Koka under tiden potatis i lättsaltat vatten.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Salta och peppra abborrfiléerna, stek dem 1-2 min på varje sida.

  3. När potatisen nästan är klar läggs rädisor och sockerärter i kokvattnet. Låt koka ca 2 min. Häll av vattnet, vänd nere gräslök, salta och peppra och servera med nystekt abborre och kall ansjoviskräm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!