Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör

Recept på stekt abborre med timjanbetor. Såsen på brynt smör, salladslök och balsamvinäger passar även till annan stekt fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé - eller gösfilé
  • 800 g betor - blandade gula, röda och polka
  • 1 timjan - kruka
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt - + 1 tsk + 0,5 tsk
  • 1 msk smör - + 50 g smör
  • 1 salladslök - knippe
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 5 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i ca 1 cm tjocka skivor. Koka rödbetorna  i en kastrull och de andra betorna i en annan kastrull i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

  2. Hacka timjanen. Låt betorna rinna av och blanda dem med timjan, honung, olivolja och 1 tsk flingsalt.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Skär bort eventuella ben från fisken. Krydda fisken med 1 tsk flingsalt och peppar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ta upp fisken på ett fat så länge.

  4. Bryn smöret i stekpannan. Tillsätt salladslök och vinäger. Servera fisken med det brynta smöret och betor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!