00000

Kantarellerna är skogens gula guld. Får man rikligt av dem är de underbara att ha även på hemgjord pizza.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g abborrfilé
1 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt, + 0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar, + 1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör, + 2 msk smör
400 g kantareller, färska

Tillbehör:

600 g nykokt färskpotatis
200 g sockerärter

1. Skölj och byxa abborrfiléerna, dvs skär ett snitt på var sida om benen som sitter kvar i filéerna.
2. Knäck ägget i en djup tallrik, blanda ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i en annan. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
3. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och stek abborrfiléerna på medelvärme, ca 2 min på var sida, tills de är gyllenbruna.
4. Stek under tiden kantarellerna i en annan stekpanna. Dela stora kantareller. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera abborrfiléer och nystekta kantareller med kokt potatis och sockerärter.

Ca 440 kcal per portion: 17 g fett, 36 g protein, 36 g kolhydrater