3.63.63.63.63.6

Recept på stekpannebröd. Stekpannebröd är enkla att baka och behöver inte jäsa.

För 12 bröd:

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 dl filmjölk, eller naturell yoghurt

30 minuter

Stekpannebröd – gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och finfördela det med en gaffel eller fingertopparna. Häll i filmjölken eller yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor.
  3. Värm upp en stekpanna i gjutjärn. Det ska inte vara något fett i pannan. Grädda en kaka i taget ca 1 minut på varje sida. Vänd brödet när det får bruna fläckar. Anpassa värmen efter hand. Lägg bröden undan för undan i en handduk så att de inte torkar.

Recept Linda Andersson Hembakat

Fler recept med: Bakning, Matbröd