00000

Ta fram grillen och bjud ut gästerna. 
Eller hetta upp en grillpanna inomhus.

För 4 portioner

Ingredienser

1 ask blandspenat, (70 g)
ca 60 g salladsblasten från förrätten
50 g parmesanost
1 krispsalladshuvud
2 tomater
1 liten rödlök
500 g grön sparris
4 skivor entrecôte, (á 160 g)
8 tunna skivor surdegsbröd
olivolja
salt + nymald svartpeppar

30 min

1. Skölj spenaten och salladslöksblasten. Hacka blasten grovt. Riv osten fint.
2. Mixa spenat, lökblast, ost, 1  1/4 dl olja, 
1/2 tsk salt och 1 krm peppar i en matberedare eller med en stavmixer.
3. Skölj och plocka salladen. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken.
4. Skölj sparrisen. Bryt av och släng den ned-re, träiga delen på varje sparris. Ringla 1 msk olja över sparrisen och grilla den 3–4 min på utegrill eller i grillpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
5. Krydda entrecôten med 1 tsk salt och 
2 krm peppar. Grilla den 2 min per sida (lite längre för den som vill ha välstekt biff). Om biffen steks i grillpanna, låt 1/2 msk smör smälta ner i pannan och ös köttet med skyn. Låt köttet vila under folie (lägg det bara lite löst över) på en tallrik, gärna nära grillvärmen.
6. Pensla brödskivorna med 1 msk olja.
Grilla dem krispiga någon minut per sida.
7. Bygg smörgåsen med bröd i botten, 
sallad, entrecôte, tomat, rödlök och hälften av peston. Toppa med en brödskiva. Servera med nygrillad sparris.