Steak & Mushroom Pie

Laga grytan kvällen före så är det bara att baka över den dagen efter. Receptet är till 6 personer eftersom märgpipa eller högrev oftast säljs i större bitar. Grytan kan ätas utan filodeg, servera gärna med potatis och en krispig grönsallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g märgpipa - eller högrev
  • 2 gula lökar
  • 2,5 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk worcestershiresås
  • 50 cl porter
  • 350 g champinjoner
  • 2 msk timjan - finhackad färsk
  • 250 g filodeg

Gör så här

  1. Skär köttet i små bitar, ca 1 cm stora. Skala och finhacka löken. Bryn köttet på hög värme i 1 msk olja ca 2 min. Blanda ner lök, salt och peppar och låt det steka med ca 1 minut. Häll över allt i en gryta. Blanda ner mjöl, worcestersås och porter. Låt grytan puttra ca 25 min under lock.

  2. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek svamparna i 1/2 msk olja ca 3 min tills de får fin färg. Blanda ner dem samt timjan i grytan. Häll över alltsammans i en ugnssäker form.

  3. Täck formen med flera lager tunn filodeg. Pensla med 1 msk olja mellan lagren. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20 min. Servera med extra timjan. Ca 480 kcal per portion, 12 g fett, 39 g protein, 47 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!