40 minuter + 30 minuter koktid + 20 minuter i ugn
Gör så här:
- Skär köttet i bitar, ca 3 x 3 cm. Skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Ansa och skär champinjonerna i klyftor.
- Stek lök, vitlök och champinjoner i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
- Bryn grytbitarna i smör i omgångar tills de fått fin färg. Lägg över i grytan. Krydda med salt och peppar.
- Pudra över mjölet och tillsätt tomatpurén. Rör om noggrant. Häll i ale, smulade buljongtärningar, worcestersås och lagerblad.
- Låt grytan sjuda under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 225°. Häll grytan i en pajform och rulla över smördegslocket. Tryck fast det runt kanterna, skär rent och skär ut ca 6 hål i pajlocket.
- Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15–20 min, tills degen är gyllene. Servera pajen genast.