45 minuter + 20 minuter marinering + 20 minuter i ugn
Srirachalax med misorostad purpurkål, shiitake och sushiris – gör så här:
- Ris: Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner sushi-su i det nykokta riset och låt stå under lock. Sätt ugnen på 150°.
- Lax: Skölj apelsinen i ljummet -vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Vispa ihop apelsinskal och apelsinsaft med sriracha, soja och lönnsirap. Häll marinaden över laxen och låt stå ca 20 min.
- Kål och svamp: Repa och strimla kålen. Ansa och halvera svampen. Blanda miso, olja och furikake med svamp och kål. Lägg blandningen på ena halvan av en plåt. Strö över salt. Lägg laxen på den andra halvan av plåten. Tillaga laxen mitt i ugnen till 56° innertemperatur, ca 20 min.
- Majonnäs: Blanda majonnäsen med wasabipastan.
- Servera laxen med grönsaker, ris och majonnäs.
Foto Per Ranung
Sushi-su får du genom att blanda 11/4 dl risvinäger, 3/4 dl strösocker och 1/2 msk salt.
Foto: Per Ranung