Squashplättar med rom

Ljusgröna plättar med fiskrom blir en läcker måltid. Man kan byta rommen mot skivor av kallrökt lax – eller ta båda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 squash
  • 0,5 lök - riven gul
  • 3 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl turkisk yoghurt - eller lätt creme fraiche
  • 2 msk dill - hackad
  • 100 g fiskrom - valfri sort eller rökt lax
  • salt - ev.

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Riv squashen grovt. Blanda den med lök, ägg, vetemjöl, salt och peppar. Stek plättarna i smör i plättlaggen eller i en stekpanna med släpplätt-beläggning.

  2. Blanda yoghurt med dill. Smaka av med salt.

  3. Servera med fiskrom eller rökt lax, dillyoghurt och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!