00000

Ljusgröna plättar med fiskrom blir en läcker måltid. Man kan byta rommen mot skivor av kallrökt lax – eller ta båda.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 squash
0,5 lök riven gul
3 ägg
0,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
2 dl turkisk yoghurt eller lätt creme fraiche
2 msk dill hackad
100 g fiskrom valfri sort eller rökt lax
salt ev.

Tillbehör

sallad

1. Riv squashen grovt. Blanda den med lök, ägg, vetemjöl, salt och peppar. Stek plättarna i smör i plättlaggen eller i en stekpanna med släpplätt-beläggning.
2. Blanda yoghurt med dill. Smaka av med salt.
3. Servera med fiskrom eller rökt lax, dillyoghurt och sallad.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Övrigt, Student