00000

 Små fina sommarkantareller tronar på toppen av tortillatårtan.

För 4 pers

Ingredienser

Squash- och tortillatårta med stekta kantareller

1 förp tortillabröd (ca 340 g)
2 stora squash (à 400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
75 g riven lagrad ost (17%)

Röra

500 g kantareller
1 liten gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

2 dl gräddfil

30 min

1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och skär squashen i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

2. Fräs squash, lök och vitlök i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda i hälften av osten. Lägg ihop tortillabröden med squashfräset emellan på en plåt med bakplåtspapper.

3. Strö på resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 8–10 min.

4. Ansa kantarellerna och dela dem om de är stora. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

5. Skär tortillatårtan i bitar och servera med kantareller och en klick gräddfil.