Squash- och tomatpizza

En bit av den goda vegetariska tomat- och squashpizzan är helt okey ur näringssynpunkt. Servera med sallad och smal dressing. Frukt till dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pizzamix - kungsörnen påse

Fyllning

  • 1 lök - gul
  • 5 tomater - soltorkade, inlagda i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 0,5 squash
  • 4 tomater
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl ost - riven, mager 10 %

Tillbehör per person

  • äpple
  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Deg: Blanda degen enligt anvisningarna på förpackningen. Dela den i 2 delar och kavla ut till 2 avlånga pizzor som båda får plats på plåten, ca 15x30 cm. Lägg dem på bakplåtspapper.

  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i små bitar. Fräs lök och tomater i en liten kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, salt och vatten. Låt koka ihop ca 5 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Fördela tomatsåsen på bottnarna. Skiva squash och tomat. Lägg det på pizzorna och strö på timjan och ost.

  4. Grädda pizzorna i mitten av ugnen ca 10 min. Ca 425 kcal, varav 13 g fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!