00000

En vackert gul soppa som får sin färg av squash, paprika och majs.

För 2 personer

Ingredienser

0,5 gul squash, (ca 150 g)
1 gul paprika
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 buljongtärning, Knorr örtagården
6 dl vatten
1 krm dijonsenap
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
några citrontimjankvistar
1,5 dl majs

Tillbehör

timjan
4 grovt bröd, skivor (à 30 g)
4 mager ost, tunna skivor (40 g)

Squash- och paprikasoppa

 

1. Riv squashen grovt. Skölj, kärna ur och hacka paprikan.
2. Fräs squash och paprika i smör ca 5 min. Rör ner vetemjöl och kör blandningen i en mixer till puré eller mixa direkt i kastrullen. Häll tillbaka i kastrullen.
3. Tillsätt buljongtärning och vatten och rör tills soppan börjar koka. Sjud soppan i några minuter.
4. Smaka av med senap, salt, svartpeppar och hackad timjan. Tillsätt majs och låt koka upp före servering.
6. Servera med timjankvistar som dekoration och grovt bröd med ost.