Både frasigt och krämigt, mums! Ibland kan grädden skära sig när man tillsätter ingefära. Mixa den då med mixerstav tills den blir slät igen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé med skinn
2 dl ströbröd
2 tsk salt
2 broccolistånd (á 250 g)
1 paket udonnudlar Renée Voltaire (250 g)
1 knippe salladslök
1 msk rapsolja
2 1/2 dl laga mat grädde 4 % (Kelda)
1 msk riven ingefära
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

20 min

Gör så här:

1. Skär bort skinn och eventuella ben från laxen. Skär laxen i kuber, ca 3×3 cm.
2. Blanda ströbröd och salt och vänd laxkuberna i blandningen.
3. Skär broccolin i grova buketter.
4. Koka broccoli och nudlar 1 minut kortare än den angivna tiden på förpackningen. Häll av i durkslag. ­Finstrimla salladslöken.
5. Stek laxkuberna i olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 5 min.
6. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull. Tillsätt nudlar och broccoli och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strössla över salladslök precis före servering. Servera nudlarna till laxen.