Sprödstekt lax med krämiga nudlar

Både frasigt och krämigt, mums! Ibland kan grädden skära sig när man tillsätter ingefära. Mixa den då med mixerstav tills den blir slät igen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - med skinn
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 broccolistånd - (á 250 g)
  • 1 pkt udonnudlar - Renée Voltaire (250 g)
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 2,5 dl laga mat grädde - 4 % (Kelda)
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär bort skinn och eventuella ben från laxen. Skär laxen i kuber, ca 3x3 cm.

  2. Blanda ströbröd och salt och vänd laxkuberna i blandningen.

  3. Skär broccolin i grova buketter.

  4. Koka broccoli och nudlar 1 minut kortare än den angivna tiden på förpackningen. Häll av i durkslag. ­Finstrimla salladslöken.

  5. Stek laxkuberna i olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 5 min.

  6. Koka upp grädde och ingefära i en kastrull. Tillsätt nudlar och broccoli och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strössla över salladslök precis före servering. Servera nudlarna till laxen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!