Spröda laxknyten

Laxfyllning i frasigt knyte – försvinnande gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g gravlax - skivad
  • 125 g lax - färsk, skinn- och benfri
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram och tina degen.

  2. Skär laxen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda laxen med lök, creme fraiche och svartpeppar.

  3. Lägg ut filodegsarken och lägg en sked laxröra mitt på varje. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik in hörnen och forma till knyten eller avlånga paket. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!