1. Häll av spadet från musslorna och spara det. Lägg musslorna kallt. Fräs löken i olja i en kastrull tillsammans med saffran och vitlök. Häll i ris, buljong och musselspad. Koka upp och lägg på ett lock. Låt riset sjuda på svag värme ca 20 min. Lägg i ärterna.
2. Strimla paprikan. Mjukstek den tillsammans med korven i lite olja. Bena ur kycklingen och skär i små bitar.
3. Lägg paprika, korv och kycklingkött i grytan och sjud ytterligare 5 min. Strö över oliver och persilja.
Snabb paella
Ett stort fat med allt i ett är praktiskt i sportstugan. Grillad kyckling, musslor och chorizo blandas i paellan.
För 4 person(er)
Ingredienser
250 g | musslor |
1 dl | gul lök, finhackad |
1 msk | olivolja |
1 pkt | saffran |
3 | vitlöksklyfta, skivade |
3 dl | arborioris eller avorioris |
8 dl | hönsbuljong |
3 dl | gröna ärter |
2 | röd paprika |
2 | chorizokorv, skivade |
2 tsk | rapsolja |
1 | grillad kyckling |
1 dl | svarta oliver |
2 msk | persilja, hackad |