Sportlovspaella

Ett stort fat med allt i ett är praktiskt i sportstugan. Grillad kyckling, musslor och chorizo blandas i paellan i det här enkla receptet.
Eva Boström
Recept på en förenklad paella som passar perfekt på sportlovet.
Recept på en förenklad paella som passar perfekt på sportlovet. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 burk musslor - (à 250 g)
  • 1 dl lök - gul, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 g saffran - eller 1 msk gurkmeja
  • 3 vitlöksklyftor - skivade
  • 3 dl arborioris - eller avorioris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 3 dl gröna ärtor - (200 g)
  • 2 röda paprikor
  • 2 chorizo - skivade
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 kyckling - grillad
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Häll av spadet från musslorna och spara det. Lägg musslorna kallt. Fräs löken i olja i en kastrull tillsammans med saffran och vitlök. Häll i ris, buljong och musselspad. Koka upp och lägg på ett lock. Låt riset sjuda på svag värme ca 20 minuter. Rör om ibland. Lägg i ärterna.

  2. Strimla paprikan. Njukstek den tillsammans med korven i lite olja. Bena ur kycklingen och skär små bitar.

  3. Lägg paprika, korv och kycklingkött i grytan och sjud ytterligare 5 minuter. Strö över oliver och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!