Spöktårtan är gjord av en saftig morotskaka i långpanna. Den läggs dubbel med glasyr emellan och sedan skär man enkelt ut en spökform. Ögon och kjolveck är gjorda av lakritsremmar.

För 8 person(er)

Ingredienser

5 morötter (6 dl fint rivna)
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kokos riven
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
175 g smör smält

Glasyr:

300 g philadelphiaost
2,5 dl kesella kvarg
2 dl florsocker
0,5 citron rivet skal av
1 citron 1 msk pressad saft
4 lakritssnurror eller lakritssnören

Spöktårta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, kokos, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten.
  3. Blanda ner smält smör och morötter. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna.
  4. Spöke: Blanda samman Philadelphiaost, kvarg, socker och citronskal – och saft. Rör till en jämn massa. Eventuellt kan du köra snabbt med en stavmixer för en slätare konsistens.
  5. Dela kakan i två delar. Bred ca 1/3 av glasyren på den ena halvan och lägg på den andra halvan. Skär av de övre hörnen till ett rundat spökhuvud och lägg hörnbitarna nere i andra hörnen för att bilda en utsvängd kjol. Skär eventuellt ut en midja på spöket.
  6. Täck tårtan med resten av glasyren och gör ögon och kjolveck av lakritssnören.