Spöktårta – gjord på saftig morotskaka

Spöktårtan är gjord av en saftig morotskaka i långpanna. Den läggs dubbel med glasyr emellan och sedan skär man enkelt ut en spökform. Ögon och kjolveck är gjorda av lakritsremmar.

Spöktårta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, kokos, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten.
  3. Blanda ner smält smör och morötter. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna.
  4. Spöke: Blanda samman Philadelphiaost, kvarg, socker och citronskal – och saft. Rör till en jämn massa. Eventuellt kan du köra snabbt med en stavmixer för en slätare konsistens.
  5. Dela kakan i två delar. Bred ca 1/3 av glasyren på den ena halvan och lägg på den andra halvan. Skär av de övre hörnen till ett rundat spökhuvud och lägg hörnbitarna nere i andra hörnen för att bilda en utsvängd kjol. Skär eventuellt ut en midja på spöket.
  6. Täck tårtan med resten av glasyren och gör ögon och kjolveck av lakritssnören.

Recept från