”Spöktåget” – perfekt tårta till Halloween

”Spöktåget” passar både till stora och små. Det finns olika sorters hushållsfärg så prova dig fram, marsipanen ska bli riktigt svart. Jobba in färgen i en liten bit marsipan i taget och blanda sedan ihop allt.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 100 g choklad - vit
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk apelsinskal - rivet

Garnering

  • 400 g marsipan - + 100 g
  • hushållsfärg - svart

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker tills det är pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i smeten under försiktig omrörning.

  2. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 min tills kakan börjar få färg. Ta ut och sockra lätt på ytan. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa papperet den gräddats på försiktigt.

  3. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå kakan. Fukta en handduk och lägg den på kakan. Låt kallna.

  4. Fyllning: Hacka chokladen och smält den i mikron. Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner choklad och apelsinskal.

  5. Bred fyllningen på bottnen och rulla ihop från långsidan. Skär bort ändbitarna.

  6. Garnering: Blanda 400 g marsipan med hushållsfärg och kavla ut till en platta, ca 20 x 30 cm. Lägg marsipanen på rulltårtan och skär bort överflödig marsipan. Forma små spöken av 100 g ofärgad marsipan och forma ögon och mun av svart marsipan. Ställ spökena på tårtan och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!