Spiskumminkryddade palsternackschips

Spiskumminkryddade palsternackschips är knaprigt och gott. Variera med andra rotfrukter, t ex betor och morötter i olika färg. Passar perfekt även till stekt kött eller ­kyckling.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 palsternackor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk flingsalt
  • 5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och hyvla dem i tunna remsor.

  2. Hetta upp oljan till 160° och fritera palsternackan i omgångar ca 3 min, tills den fått fin färg. Ta upp chipsen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Krydda med ­spiskummin och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!