00000

En något speciell spännande grön färg får glassen med spirulinapulver. Pulvret finns att köpa i hälsokostbutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl strösocker
0,5 vaniljsocker
0,5 msk spirulinapulver
0,5 banan
1 kiwifrukt

Mirinmarinerad melon

1 kg vattenmelon, 1/2
2 kiwi
1,5 dl mirin (blue dragon)
1 lime, saft och skal
2 msk honung, flytande
1 tsk ingefära, riven

1. Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet och sjud till 85° och rör hela tiden. Kyl ner smeten. Låt gärna mogna över natten i kylen.
2. Tillsätt spirulina och mosa i bananen. Kör i glassmaskin när glassen fryst färdigt, mixa kiwin och låt den gå med några varv i glassmaskinen. Ställ i frysen ca 1 timme.
3. Skär frukten i bitar. Blanda alla ingredienserna till lagen och marinera frukten strax före servering.