Spirulinaglass

En något speciell spännande grön färg får glassen med spirulinapulver. Pulvret finns att köpa i hälsokostbutiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 vaniljsocker
  • 0,5 msk spirulinapulver
  • 0,5 banan
  • 1 kiwi

Mirinmarinerad melon

  • 1 kg vattenmelon - 1/2
  • 2 kiwi
  • 1,5 dl mirin (söt matlagningssake) - (blue dragon)
  • 1 lime - saft och skal
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 tsk ingefära - riven

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet och sjud till 85° och rör hela tiden. Kyl ner smeten. Låt gärna mogna över natten i kylen.

  2. Tillsätt spirulina och mosa i bananen. Kör i glassmaskin när glassen fryst färdigt, mixa kiwin och låt den gå med några varv i glassmaskinen. Ställ i frysen ca 1 timme.

  3. Skär frukten i bitar. Blanda alla ingredienserna till lagen och marinera frukten strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!