Spett på färskpotatis med pesto

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatisar - kokta små
  • 16 bambuspett
  • flingsalt

Pesto

  • 25 g pinjenötter
  • 50 g parmesan - finriven
  • 25 basilikablad
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till peston i matberedare eller med mixerstav. Salta och peppra.

  2. Blanda ihop pesto och potatis i en bunke. Låt stå och marinera ca 3 timmar.

  3. Trä upp potatisen på spett och strö på lite flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!