Spett med grillad vattenmelon och jordgubbar med mangoglass

00000

Recept på spett med grillad vattenmelon och jordgubbar med mangoglass. Gör ren grillgallret ordentligt och använd eftervärmen till att grilla melon och upptäck en ny härlig smak.

För 6 personer:

Ingredienser

500 g vattenmelon
rapsolja
1 lime
2 msk mynta, hackad + 12 blad
18 jordgubbar, stora

Mangoglass:

1 lime, gärna ekologisk
1 förpackning mango, fryst (250 g)
2 tsk yoghurt, turkisk

40 minuter

Spett med grillad vattenmelon och jordgubbar med mangoglass — gör så här:

  1. Skär melonen i 3 cm tjocka skivor och skär bort skalet. Pensla med lite olja.
  2. Grilla melonen över het grill 3–4 min på varje sida. Låt svalna.
  3. Skölj limen i ljummet vatten och riv skalet. Blanda skal och hackad mynta.
  4. Skär melonen i kuber, ca 3 x 3 cm. Varva melon, myntablad och jordgubbar på spett och strö över lime- och myntaströsslet.
  5. Mangoglass: Skölj limen i ljummet vatten och riv skalet. Lägg den frysta mangon med yoghurt och limeskal i en matberedare. Mixa till en slät glass.
  6. Servera glassen genast till spetten.