Spetsad gazpacho

Om man inte vill spetsa soppan med vodka tillsätter man 1 dl vatten i stället.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 0,5 gurka
  • 500 g tomater - passerade
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm tabasco
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vodka

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan.

  2. Skär paprika och gurka i grova bitar, mixa till en puré.

  3. Lägg i lök, vitlök, passerade tomater, vinäger, tabasco, salt, socker och vatten. Mixa snabbt ihop det till en soppa. Smaksätt med vodka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!