Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom

Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom är lyxigt och gott. Använd en bra mixerstav med stark motor för att spenaten ska bli helt mixad och våfflorna riktigt gröna.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förp våffelmix - (210 g)
  • 100 g smör
  • 50 g smör - färsk
  • 2,5 dl vatten

Picklad löksmetana

  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 100 g smetana
  • 1 krm salt

Garnering

  • 0,5 citron
  • 50 g löjrom
  • 25 g spenat
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Picklad löksmetana: Skala och finhacka löken. Blanda den med ättika, socker och vatten. Låt stå ca 15 min.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Mixa spenat och vatten med mixerstav. Vispa ihop våffelmixen med spenatvatten och smör.

  3. Skär citronen i klyftor. Grädda 6 våfflor av smeten.

  4. Låt löken rinna av men spara 1/2 msk av lagen. Vispa smetanan fast med elvisp. Blanda i det mesta av löken och smaksätt med den sparade lagen. Krydda med salt.

  5. Servera de nygräddade våfflorna med löksmetana, löjrom och citron. Garnera med spenat, lök och dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!