4.54.54.54.54.5

Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom är lyxigt och gott. Använd en bra mixerstav med stark motor för att spenaten ska bli helt mixad och våfflorna riktigt gröna.

För 2 våfflor:

Ingredienser

1 förpackning våffelmix, (210 g)
100 g smör
50 g smör, färsk
2,5 dl vatten

Picklad löksmetana:

1 bananschalottenlök
1 msk ättiksprit, (12 %)
1,5 msk strösocker
3 msk vatten
100 g smetana
1 krm salt

Garnering:

0,5 citron
50 g löjrom
25 g spenat
dillkvistar

20 minuter

Spenatvåfflor med picklad löksmetana och löjrom – gör så här:

  1. Picklad löksmetana: Skala och finhacka löken. Blanda den med ättika, socker och vatten. Låt stå ca 15 min.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Mixa spenat och vatten med mixerstav. Vispa ihop våffelmixen med spenatvatten och smör.
  3. Skär citronen i klyftor. Grädda 6 våfflor av smeten.
  4. Låt löken rinna av men spara 1/2 msk av lagen. Vispa smetanan fast med elvisp. Blanda i det mesta av löken och smaksätt med den sparade lagen. Krydda med salt.
  5. Servera de nygräddade våfflorna med löksmetana, löjrom och citron. Garnera med spenat, lök och dillkvistar.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter